domenica 11 settembre 2011

ep.3 - mobilierul

Și dacă s-a trecut cu bine de zidărie, faianțare și zugrăvit restul e distracție.
Dacă ești un tip ca Nan și nu reziști mai mult de 2 ore nici măcar întrun magazin de articole sportive, atunci soluția este Mobexpert.
Te duci, alegi, oamenii lor vin acasă la tine, plătești, aștepți iar plătești, oamenii transportă montează, te-ntreabă dacă ești mulțumit, tu zâmbești și iar plătești dar... vei fii mulțumit și satisfăcut pentru următorii 15-20 de ani.
Dacă nu ești dispus să tot plătești te orientezi spe alte magazine cu mobilă "de gata"...sunt câteva destul de respectabile în oraș dar la același preț ai putea avea și mobilă făcută la comandă.
Și-aici sunt multe firme, chiar prea multe zic eu dar e perioada renovărilor, banii câștigați trebuie și cheltuiți pe ceva, iar cum în România n-am avut plite de sticlă și cuptoare electrice, dulapuri cât peretele și mașini de spălat vase, acum că sunt de toate e momentul să le-nlocuim pe cele vechi.

Pentru mobilă eu l-am ales pe băiatul cu "săru'mâna" și chiar dacă toată echipa lui nu depășea 28 media de vârstă, au lucrat frumos, atent și la partea tehnică și la cea estetică.
Desigur că bucătăria de la MObex. e de neînlocuit dar cu 5 mii de euroni se pot face multe lucruri frumoase la comandă.
Dulapul din dormitor de exemplu l-am găsit chiar mai ieftin peste drum la Elvila, dar înăuntru n-avea altceva decât bara de haine și vreo două rafturi.
Cel pe care mi l-au făcut băieții are sertare mari și mici, rafturi și bare exact așa cum îmi trebuie mie, plus că e înalt până în tavan și lung cât peretele.
În plus dulapurile din comerț, chiar și în Italia, majoritatea sunt tot din PAL, asta în caz că nu le cumperi special din lemn masiv.

Istoria e ciclică și în domeniul mobilierului, după atâția ani de stil modern cu tot felul de module și dulăpioare toate subțirele, toate șchioape sau strâmbe, s-a întors în top iar lemnul masiv și modelele clasice.
Pentru stilul modern însă, PAL-ul sau MDF-ul sunt materiale care se pretează la tot felul de modele și culori, nu au cine știe ce calitatea, nici personalitate dar au avantajul că costă puțin și pot fi schimbate des fără păreri de rău.

Alegerea e simplă, ori mobilier de calitate care să reziste la cutremure,tzunami, divorțuri și copii mici... ori mobilier ușor, modern, cu bani mai puțini și rezistență mai mică.

Ce este însă foarte important e funcționaliatea și estetica iar acum economia de piață are variante acceptabile pentru orice buzunar.
Cu puțini bani dar mult gust se pot realiza apartamente frumușele pentru oricine.

Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii