domenica 31 luglio 2011

Meserii sinistre

"Orice animal simte când i se-apropie moartea" zice Anubis
"Nu frate, porcii sunt porci! asta e! că și găinile sau vitele, sunt duse la tăiere, dar nu fac așa gălăgie. Porcii sunt porci și guițau de ne țiuiau urechile, așa sunt ei" răspunde Nan

La Călimănești, unde a făcut practică Nan săptămâna trecută, este și o fermă de porci.
Un țarc mare plin cu mulți porci leagă hala de tăiere printrun hol îngust.
Un individ în cizme de cauciuc,se luptă toată ziua cu porci nervoși pe care-i împinge pe holul ăla îngust către hala de tăiere. Și ei, normal, pentru că-s porci, guiță asurzitor, se zbat și se-mpotrivesc
În hala asta imensă, în câteva minute porcul trece din mână în mână și din mașină în mașină și ajunge salam.
Totul în doar câteva minute.

În hala asta sunt cele mai sinistre meserii din lume.
Există omul care electrocutează porcul.
Există omul care-i bagă cuțitul în gât, omul care-l agață în cârlig cu capul în jos, cel care-i scoate ochii (dada, nu-i o glumă), cel care-l taie-n două cu drujba, cel care-l hăcuiește în trei mișcări de toate organele, cel care-i taie capul , cel care-l de-șorichează și cel care fierbe parizerul.
Totul merge ca pe bandă, fiecare lucrător are mișcări automate, rapide și învățate pe de rost(ca Chaplin la fabrică în comedia "timpuri moderne").
Imaginați-vă una dintre meseriile astea, de exemplu hăcuitorul. Opt ore stai în picioare, aștepți să-ți vină porcul mort agățat în cârlig, când ajunge în fața ta harști îl despici în partea de sus, și pe urmă harști-harști, alte două mișcări ca să-i scoți intestinele. Porcul pleacă mai departe, tu eliberezi masa de mațe și aștepți următorul porc mort.
La ora patru te speli, te schimbi și te duci acasă. A doua zi la fel!

În toată hala aia sunt numai meserii speciale.
Toată hala aia e un scenariu ireal îmbogățită cu elemente unice de design interior: ochi scoși, intestine viu colorate, inimi lucioase, copite desperechiate, dinți și urechi la întâmplare, toate împroșcată cu sânge roșu, viu colorat.
Actori reali care îndeplinesc zilnic ritualul ăsta satanist. Un singur lucru îi diferențiază de actorii celebri din filmele de groază, faptul că ei nu joacă ci o fac pe bune pentru că asta le e meseria.
Sunt toți bărbați cu ceafa groasă și rânjete cinice.( Aici aș vrea să le văd pe femeile alea care se-ntrec să fie egale cu bărbații.)

Într-o hală adiacentă, mult mai mică, se fabrică mezelurile.
Pasta de parizer e cea mai înspăimântătoare probă. Dacă reușești să te uiți cum se fierbe parizerul fără să ai nici o reacție urgentă de la stomac, ficat sau intestine ești ok, poți să continui să mănânci mezeluri cu aceeași poftă dintotdeauna.

Mai sunt pe urmă și fermele de pui dar astea-s altceva, faceți-vă și voi o idee... pun o poza frumoasă din halele cu pui fericiți.

Ferma de pui


Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii