mercoledì 9 febbraio 2011

Ce-i aia sensibilitate?

O parte din lumea asta devine tot mai agresivă, așa văd eu.
Nu este, devine…e altceva.
Adică…în lume au fost întotdeauna persoane agresive, dar agresive s-au născut, așa e firea lor…acum însă  numărul agresivilor se mărește.
Oamenii se conving că e mai bine să fii agresiv.
Să nu-ți pese prea mult de nimeni.
Să fii amicul celor de sus.
Să te faci bine văzut de X.
Să fii jmeker și să știi „să te descurci”…. Adică știm noi cum …

Oamenii ăștia, sunt noii agresivi, nu s-au născut așa, n-au fost educați așa.
S-au convins singuri în timp relativ scurt că ar fi mai avantajos.
S-au convins când au văzut că multinaționalele înghit micii comercialiști, micii producători, micii industriași, micii tot.
S-au convins când au văzut că pâinea e pe bani si nu e așa de simplu să-ți inventezi un serviciu dacă n-ai bani, si ca sensibilitatea  e tot mai des înțeleasă ca slăbiciune și dacă ești modest și discret ești luat de fraier sau de prost.

Ecuația e simplă:
Micile alimentări nu mai sunt pentru că sunt înghițite de supermarket
Micilor magazine li se taie răsuflarea cu apariția marilor centre comerciale.
Micii meseriași și-au pierdut demult magazinul din colț (își mai pune cineva plachiuri??)

Și atunci …tu știi că vor profita de tine, pentru că ai nevoie de banii lor, pentru că dacă nu accepți tu oricum o vor face alții care de-abia așteaptă, că sunt străini și nu le pasă cine ești și ce calități umane ai, nu le pasă că nu-ți place să te lauzi sau să fii ipocrit sau să dai din gură degeaba, sau că poate ai găsi metode mai bune, mai umane mai sensibile de a-ți face munca. Probabil cu același spor și rezultate.
Nu le pasă și nici nu vor să fii sincer și corect.
S-au gândit ei la asta deja, au metodele lor de constrângere, n-au încredere în tine,  locul tău în marea lor societate e perfect integrat în marele angrenaj, ești în permanență împins din spate și amăgit din față. Și funcționează.
Funcționează perfect…iar când ceva scârțâie, nu stau mult pe gânduri, înlocuiesc piesa și o dau mai departe sau mai nou înlocuiesc tot blocul angrenajului respectiv.
Așa e și mai bine… și mult mai sigur.

Și=atunci înveți să fii agresiv.
Să-ți cauți loc printre primii, acolo unde e mai greu să fii înlocuit.
Acolo unde te plătesc mai mult dar încet încet uiți și tu cine ești și cum gândeai ”înainte”.
Înainte e o altă parte a lumii.
O parte din care nu mai faci parte… și parcă deh…cum de nu ți-ai dat seama până acum!?  e partea slabă, inutil sentimentală, partea cu mulți ciudați, ăia care stau și mângâie un cățel, aud cum cântă o pasăre sau văd um trec nepăsători norii pe cer.
De-abia acum îți dai seama…de-abia acum vezi adevărul…păi ăștia sunt ciudații frate!, ăia care n-au ce face, ăia care au timp de pierut, ăia care nu știu ce-i ăla budget, HR, rusch final,sprint (limbaj din ăla nou de corporatiști)……pentru că dacă ar ști, ar lăsa naibii prostiile și s-ar ocupa de vânzările de gumă, de cipsuri și de cartele telefonice, și ar face societăți mari de publicitate și ar cumpăra, sau ar plăti fete faine, tinere și slabe, fundoase și țâțoase….și mulți fotografi…și împreună ar vinde milioane de sutiene, de chiloți de prezervative și de castraveți..și și…. și orice vreți voi… că o fata faină pe un afiș uriaș dintrun mare oraș poate vinde orice…numai să fie îmbrăcată cum trebe’ sau mă rog….
Și dacă vinzi ești tare, ești șef, ești mare mahăr, te-ai ajuns. Ai vândut! Uaaau ! Acum ești om!

Ce soare și stele și cai verzi pe pereți?…Ești nebun omule?..Soarele e făcut ca să pui mă-tii după el când ăla din pol-position de la  stopul de la gară nu demarează ca la formula unu în jumătate de secundă.
Și scoți și capul pe fereastră ca să te-audă toți că știi unde e soarele!
Și stelele au și ele aceeași întrebuințate, pui verzi dup ele și găsești tu cui să-i povestești despre ele….mama ei de economie de piață!

Odată, acum  vreo 10-15 ani erai mai timid așa, mai modest și mai educat, dar te-au luat de fraier și ai rămas fără serviciu…și-atunci ai mai făcut câteva cursuri și te-au învățat ei cum să te descurci… acum știi, ești mare boss! Să trăiești beeey!

Repet: sensibilitatea e luată drept slăbiciune și modeștii sunt fraieri buni de înșelat.
Doar atât am vrut să spun și uite cât am scris..!

Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii