martedì 1 febbraio 2011

Cât pepenii e bine?

Am citit articolul despre puterea gândului.
Sunt de acord, așa cum sunt și cu tratamentul cu miere, cu aloe, cu essiac, cu B17, cu chemio, cu post negru, cu rugăciuni și probabil cu multe altele.
Odata demult, înainte să știm tot, știam mai mult.                  
Acum intinctele noastre sunt rare și înșelătoare, nu ni le mai recunoaștem pentru că am fost învățați să recunoaștem alte semnale. Cele ale vieții sociale.

De la 2 luni, copiii îți pierd libertatea, mănâncă la ore fixe, cantități cântărite, mâncare din borcănașe și printre primele cuvinte pe care le aud cel mai frecvent e ’nu’. NU face așa, nu te duce acolo, nu plânge, nu te juca, nu te murdări, nu nu nu.
Când încep școala iar, 5 ore dimineața învață, alte nu știu câte după masa acasă învață.
Pe urmă regulile, oriunde reguli de respectat, bune maniere de aplicat, argumente de discutat. Și așa până la 20 de ani când oricum a pierdut iremediabil orice urmă de instict natural.
Nici un copil nu mai crește liber, după ritmul și plăcerea lui.

Suntem disperați că nu ne mai găsim sensul vieții, rostul și împlinirea…când probabil suntem aici doar ca să ne jucăm și să ne bucurăm de soare, de vară, de zăpadă, de iarbă, păsări, pești, flori și albine.
Poate dacă nu ne-am mai chinui atâta să ne antrenăm pentru viața asta socială am suferi mai puțin și am trăi mai fără griji. Poate ...

Astăzi în autobuz o fată de liceu ascunsă în spatele prietenei ei își pudra la repezeală coșurile de pe față. Era grăbită și cu oglinda aia mică vedea doar câțiva centimetri de piele…restul feței, în ansamblul ei i-o vedeam eu care stăteam pe scaun în spatele lor.
Pudra aia era de altă culoare față de culoarea pielii și efectul final era că acum nu se mai vedeau doar coșurile alea ci mai ales culorile alea multe pe care le avea pe față și pielițele din jurul coșurilor care erau uscate și de culoarea piersicii....(cred)
Prietena ei răsfoia o revistă din aia cu publicitate multă și s-au oprit la o pagină unde o braziliancă făcea reclamă la un tricou decoltat din noua colecție de primăvară-vară.
Dar nu despre tricou vorbeau, acela nu mai e probabil de multă vreme un argument interesant la 15 ani, vorbeau de sâni și de cât poate să coste o operație estetică de mărire.
 0_0  Cât pepenii cum vi se pare?
Sti cavoli !!

Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii