domenica 30 gennaio 2011

La ei e așa

In It. de pe la 10 ani copiii vin acasa fericiti și anunță că sunt fidanzati !
Adică logodiți, dar na...intrun sens mai cum să zic...un sens mai larg așa...
Oricum, părinții râd și glumesc spre deosebire de ai noștri părinți români, care nu știu dacă s-au schimbat acum, dar în urmă cu câțiva ani câte unii intrau chiar în panică și începeau să-ți scotocească prin buzunare după prezervative...
In sfarsit...aici e așa, o dau pe glumă și glumă rămâne.
Dar in jur de 16 ani logodeala asta poate deveni o treabă sigură, mai ales pe la sate.
Ce-mi place mie din toată treaba asta e felul în care sunt organizate lucrurile/.
Deci, la o anumită vârstă te logodești, după care totul e oficial, el merge la ea, ea merge la el, la cină, la prânz, la cinema, sau în giro, care-ar fi egal cu hai să dăm o raită în mașină să vedem ce se mai întâmplă.
Logodeala durează mult, uneori se mai schimbă partenerii cu aceleași drame pe care le trăiesc și tinerii români dar pe urmă iar se-ndrăgostesc și se logodesc și iar se distrează mpreună.
Chiar se distrează și de fapt asta-mi place, faptul că tinerii italieni se căsătoresc târziu.
Chiar și după 30 de ani.
În perioada asta fac tot ce trebuie să facă niște tineri fără griji: își termină facultățile, se duc la spectacole, fac sporturi, se duc în vacanțe lungi, se duc în călătorii și weekenduri prin Europa, se duc în discoteci, lucrează când și când.... fac de toate, fiecare cât își permite și în funcție de ce-și dorește.
Când au obținut un loc de muncă sigur (măcar unul din cei doi) își fac rate, își cumpără casa, și-o mobilează până la ultimul tablou și pe urmă se căsătoresc.
Voila!
De ce zic eu că e bine?
Păi pentru că timp de 10 ani (între 20 și 30) ai timp să te distrezi cât vrei și bani se găsesc mereu, ba de la părinți ba de la bunici, de zilele lor, de craciun sau pe unde mai lucrează și ei chiar fără să fie deja angajați.
Viață de studenți.
Își termină școala cu ajutorul părinților...că nu e același lucru să termini orele la facultate și să te gândești că ajungi acasă și trebuie să faci de cină pentru că ești deja căsătorit.
Idem pentru când merg în vacanțe sau în călătorii, fiecare se-ntoarce la ai lui și se gândesc ei la facturi, la cumpărături, la călcat și tot așa.
Ziceți că nu e fain? Ba e fain, comod și minunat.
Te distrezi exact atunci când e mai fain, când ești tânăr și n-ai griji.
Iar când se căsătoresc, după 30 ani, încep cu viața serioasă, cu ratele, cu copiii, cu serviciul și e super credeți-mă. Sunt toate la timpul lor și așa e cel mai bine.

Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii