venerdì 6 maggio 2011

Life is beautiful, books, orange cake


Lontananze
 


1.Dacă și vouă ca și mie vi s-a-ntâmplat să observați că odată cu trecerea timpului tenul devine mai neted, mai fără coșuri și mai curat, să știți că așa e.
Și parcă nici punctele negre nu se mai văd așa ca acum câțiva ani.
Și nici alea mici maronii, alea de la soare sau ...mă rog...alea, știți voi.
E sigur meritul hormonilor care s-au mai liniștit sau a sângelui care din cauza alimentației schimbate s-a mai purificat.
Sigur asta e.
Și dacă ați constatat toate astea să știți că e indicat să vă bucurați și gata. Nu vă mai puneți alte întrebări, nu vă mirați și acceptați că life is beautiful și ce fain e să îmbătrânești !

Condiția de bază pentru ca totul să dureze e una singură. Trebuie să fiți ordonate.
Sau dacă la fel ca în cazul meu nu reușiți să fiți atât de ordonate încât să aveți în dulap tricourile așezate pe culori și cu săculeți de lavandă printre ele...atunci măcar încercați să aveți în grijă ochelarii.
Odată ce ați citit, gata!, puneți-i pe carte că acolo e locul lor.
Ce treabă aveți să mergeți cu ei în baie??
Ochelarii îs pentru citit. Punct. Nu pentru uitat în oglindă.

2. Iar când aveți inima așa de împăcată pentru că aveți pielea atât de netedă și Război și pace se citește altfel decăt acum 20 de ani.
Chipeșul conte Bolkonsky e interesant și pe câmpurile alea de război, nu numai lângă frumoasa lui prințesă în timp de pace. Eu cel puțin asta-mi amintesc, că acum 20 de ani săream multe pagini din partea de război. Pacea și poveștile lor de dragoste îmi plăceau mult mai mult.

Și ultima cu prăjitura din titlu:
3.Orange cake e o prăjitură destul de dietetică, are doar 80g unt(sau un iaurt) și 130g de zahăr.
În plus cele două portocale mari (eu am pus și o lămâie) îi dau un gust răcoros, acrișor  și ușor.
Rețeta o găsiți pe net cu toate explicațiile și fotografiile.
Ca să n-o încurcați cu alta, ar trebui să aibă așa: 2 ouă, 100g zahăr, 80g unt, 200g faina, coaja de la portocală (eu am pus și lămâie), 5 lg suc de portocale, praf de copt.
Pentru glazură: restul de suc (eu am pus o portocală mare-mare și o lămâie) +30g zahăr se fierb și se toarnă peste prăjitura caldă.
Iese o prăjitură (sau tort) frumos mirositoare care se face una-două, care e bună și pentru cei care n-au voie multe grăsimi, care merge dimineața sau după-amiaza după caz, nevoi, necesități sau musafiri.


Nessun commento:

Posta un commento

Comentarii